Course

DJI Phantom 4 Multispectral

DJI Phantom 4 Multispectral

DJI Phantom 4 RTK Multispectral, 6 camere (RGB, B, G, R, RE, NIR)

Monitorizeaza inteligent culturile agricole cu DJI Phantom 4 Multrispectral – drona profesionala cu un grad ridicat de precizie cu sistem integrat multispectral, construit special pentru misiunile agricole, monitorizarea mediului si multe altele.

Phantom 4 Multrispectral consolideaza procesul de captare a datelor care ofera o perspectiva asupra sanatatii culturilor si gestionarea vegetatiei. DJI a creat aceasta platforma cu aceleasi standarde performante si puternice pentru care este cunoscut, drona dispunand de un timp de zbor maxim de 27 de minute si o distanta de transmisie de pana la 7km.

 

Vezi dincolo de suprafata

Colectia de imagini ale culturilor agricole este acum mai simpla si mai eficienta ca niciodata, cu un sistem de imagini complet stabilizat integrat care colecteaza seturi de date cuprinzatoare chiar din cutie. Acceseaza informatii colectate de o camera RGB si un set de 5 camere multispectrale (Blue, Green, Red, Red Edge și Bandă Infraroșu – toate la 2MP cu obturator global, pe un gimbal stabilizat pe 3 axe).

Senzor spectral integrat pentru rezultate exacte

Senzorul spectral integrat al luminii solare din partea superioara a dronei surprinde iradierea solara, care maximizeaza precizia si consistenta colectarii datelor indiferent de momentul zilei. Cand sunt combinate cu date post-procesate, aceste informatii ajuta la obtinerea celor mai precise rezultate NDVI.

Vizualizati atat fluxurile RGB, cat si cele NDVI

Imaginile surprinse din aer nu sunt suficiente pentru profesionistii din domeniul agricol care-si doresc sa stie mai mult. Schimbati de pe modulul de analiza Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) pe fluxul RGB pentru a vizualiza imediat unde este nevoie de atentie, pentru a lua deciizile de tratament cat mai rapid.

 

Precizia este la nivel de centimetru

Obtineti date de pozitionare in timp real pe imaginile caputare de toate cele sase camere cu sistemul TimeSync al DJI, care ofera masuratori precise la nivel de centimetru. Acest sistem aliniaza continuu controller-ul de zbor, camerele RGB si NB si modulul RTK, fixand datele de pozitionare la centrul CMOS, asigurandu-se ca fiecare fotografie foloseste cele mai precise metadate. Toate camerele trec printr-un sistem riguros de calibrare in care sunt masurate radial si tangential toate distorsiunile lentilelor. Parametrii de denaturare adunati sunt memorati in metadatele fiecarei imagini, permitand programului de post-procesare sa se ajusteze in mod unic pentru fiecare utilizator.

 

Statia mobila D-RTK 2 si compatibilitatea NTRIP

Imbunatatiti precizia pozitionării RTK fara conexiune la Internet, conectand multispectralul P4 la statia mobila GNSS de inalta precizie D-RTK 2 si NTRIP (transport in retea RTCM prin protocolul Internet) sau stocati datele de observare prin satelit pentru a fi post-procesate cinematic (PPK).

SPECIFICATII
Aeronava
Greutate la decolare 1.487g
Distanta diagonala (fara elice) 350mm
Serviciu maxim deasupra nivelului marii 6.000m
Viteza maxima de ascensiune 6m/s (zbor automat); 5m/s (control manual)
Viteza maxima de coborare 3m/s
Viteza maxima 50km/h (P-mode); 58km/h (A-mode)
Timp de zbor maxim 27 min.
Temperatura de operare de la 0 până la 40 grade Celsius
Frecventa de operare 2.4000 GHz pânã la 2.4835GHz (EU)
Putere de transmisie (EIRP) 2.4 GHz: < 20dBm (CE / MIC / KCC)
5.8 GHz: < 26dBm (FCC / SRRC / NCC)
Marja de eroare RTK activat si in functiune:
Vertical: ±0.1m; Orizontal: ±0.1m.
RTK invalid:
Vertical: ± 0.1m (cu pozitionare vizuala); ±0.5m (cu pozitionare GNSS)
Orizonal: ±0.3m (cu pozitionare vizuala); ±1.5m (cu pozitionare GNSS).
Compensarea pozitiei imaginii Pozitiile relative ale centrelor CMOS ale celor 6 camere si centrul de faze ale antenei D-RTK de la bord au fost calibrate si sunt inregistrate in datele EXIF ale fiecarei imagini.
   
   
GNSS
Frecventa unica super sensibila GNSS GPS + GLONASS + Galileo
Multi-frecventa Multi-sistem precizie inalta RTK GNSS Frecventa folosita:
GPS: L1/L2; GLONASS: L1/L2; Galileo: E1/E5
Ora fixata prima data: < 50s
Acuratete pozitie: vertical 1.5cm + 1ppm (RMS); orizontal 1cm + 1ppm (RSM).
1pmm indica eroarea a 1mm peste 1km de miscare.
Acuratete viteza: 0.03m/s.
   
   
Functii de mapare
Ground Sample Distance (GSD) (H/18.9)cm/pixel, H indica atitudinea relativa a dronei pe suprafata mapata (unitate: m).
Rata colectare date Suprafata maxima de operare de aproximativ 0.47km² intr-un singur zbor la o altitudine de 180m, GSD aprox. 9.52cm/pixel.
   
   
Gimbal
Distanta controlabila Inclinare: -90 grade – +30 grade