Course
Data: 18.04.2018

AgriCALC -  Inamicul nr. 1 a solurilor acide!

Carbonat de calciu granulat (95% carbonat de calciu CaCO3 din cretă tehnică, reactivitate 100%)

Stimați parteneri,

Unul dintre elementele strategice în cultivarea plantelor este utilizarea resurselor care sporesc profitabilitatea și îmbunătățesc calitatea. Principalul factor limitator este aciditatea naturală a solurilor. Din aceste considerente, în multe regiuni nu permite atingerea  unei performanțe optime în ferme. Pentru a face față acestei provocări și pentru a avea un randament acceptabil, agricultorii  sunt nevoiti uneori să utilizeze cantități excesive de fertilizanți. Aceasta din urmă, sporește progresiv, creșterea acidității solurilor și manifestă un impact negativ asupra agriculturii. Pentru a face față acestor provocări, am cercetat îndelung timp și am dezvoltat produsul AgriCALC.

Câteva cuvinte despre carbonatul de calciu.

Starea de sănătate a plantelor și eficiența ulterioară a producției depind de o serie de factori. Proprietățile fizice și chimice ale solului constituie unul dintre cel mai important factor. În condițiile actuale, creșterea acidificării solului datorită cultivării intensive și poluării mediului a devenit o problemă gravă.

După cum știm, toate acestea generează un efect foarte negativ asupra creșterii și dezvoltării echilibrate a  plantelor. Valoarea pH-ul foarte scăzută a stratului arabil limitează nivelul de absorbție a nutrienților și totodată activează simultan absorbția compușilor toxici  fiind în detrimentul structurii solului.

Prin urmare, apare necesitatea de utiliza substanțe cu un conținut sporit de Calciu, care la rândul său – îmbunătățește asimilarea nutrienților de către plantă; blochează compușii toxici și ca urmare îmbunătățește stuctura solului.

De ce AgriCALC?

Actualmente pe piață există o mare varietate de amendamente pentru solurile acide. Unele dintre ele prezintă activitate chimică minimă în sol, iar altele cresc în mod  semnificativ riscul de supradozaj sau chiar distrugerea culturilor.

În acest context, AgriCALC:

  • Este produs din CaCO3 foarte reactiv și în același timp sigur, obținut din minele de cretă naturală;
  • Are o eficacitate de 10 – 15 ori mai mare decât amendamentul obișnuit deoarece produsul este micronizat, rezultă astfel o suprafața activă de contact a particulelor de neutralizare a acidității solului foarte mare;
  • Granule, ușor de solubile în apă, care accelerează schimbarea rapidă a pH-ului solului și simultan furnizează substanțe nutritive importante plantelor
  • sporește eficacitaea fertilizanților prin absorbția de azot, fosfor, potasiu, magneziu, bor, etc.
  • stimulează dezvoltarea microflorei benefice a solului;
  • îmbunătățește caractersticile fizice ale solului;
  • granule uniforme și o structură rigide, poate fi aplicat cu ușurință concomitent cu semănatul sau împreună cu fertilizanților în diferite perioade de vegetație a plantelor;
  • Se poate aplica ușor, uniform și fără eliminarea unor cantități mari de praf, cu mașina de aplicat îngrășăminte;
  • Efect maxim chiar dacă nu este încorporat în sol, poate fi folosit în tehnologiile mini-till sau no-till
  • Produs sigur pentru Agricultura organică, produsul deține certificările de rigoare.


Toți acești factori declanșează apariția unor procese, în rezultatul cărero se observă o creștere substanțială a recoltei. În cazul utilizării conform recomandărilor a produsului AgriCALC creșterea preconizată a cantității și calității recoltei poate atinge o dimensiune de 20-60%!